Zgodovina podjetja

Leta 1989 se je Tomaž Mihael Favai, takrat še kot aktiven športnik, pridružil podjetju Seaway in v njem prevzel vodenje zastopstev za potapljaško opremo ScubaproUwatec in za opremo za podvodni ribolov Imersion, katere snovalec je bil njegov prijatelj s tekmovanj v podvodnem ribolovu, bivši svetovni prvak J.B. Esclapez.

V preteklih letih sta si ti dve blagovni znamki pridobili na našem tržišču velik sloves, predvsem zaradi svoje vrhunske kvalitete in dobrega servisa, ki je posledica bogatih praktičnih izkušenj iz potapljaškega športa.

Zastopstvo široke palete znamk vrhunske kakovosti

V letu 2000 je prišlo v Seawayu do organizacijskih sprememb in posledica tega je ustanovitev podjetja Scubatom, katerega lastnik je Tomaž Favai in to podjetje je zdaj ekskluzivni zastopnik za ScubaproUwatec potapljaško opremo in Imersion opremo za podvodni ribolov za Slovenijo. Imersion je že več let opremljevalec slovenskega prvaka v podvodnem ribolovu Roberta Podgorška. Z leti smo začeli sodelovati še z drugimi podjetji, da bi svojim strankam zagotovili čim bolj široko paleto produktov: Demka, Esclapez, SubGear in XS out of control.

Širitev dejavnosti na podlagi praktičnih izkušenj

Osnovna dejavnost podjetja je bila do leta 2006 prodaja na debelo, 10. 4. 2006 pa je podjetje odprlo lastno maloprodajno trgovino SCUBACENTER na Brnčičevi 13 v Ljubljani.(Črnuče)

Scubatom razpolaga z bogatimi praktičnimi izkušnjami s področja podvodnih športov in vzgoje potapljačev, ki so posledica 30 letnega aktivnega sodelovanja v vrhunskem potapljaškem športu.

Tomaz Mihael Favai, inštruktor CMAS M3 SLO 006 ima več kot 30 letne izkušnje v vzgoji potapljačev vseh kategorij in tako v sodelovanju s Potapljaškim društvom Sharky iz Portoroža v Ljubljani organizira potapljaške tečaje CMAS in PADI. Vsem, ki jih karkoli zanima v zvezi s potapljanjem, podvodnimi športi , potapljaško opremo in opremo za podvodni ribolov bomo na vprašanja z veseljem odgovorili preko e-maila.

Nekaj najboljših športnih dosežkov, ki jih je v svoji bogati športni karieri dosegel Tomaž Mihael Favai:

  • srebrna medalja na evropskem prvenstvu v podvodni orientaciji 1986 v disciplini MONK skupaj s Tomom Vrhovcem
  • bronasta medalja na evropskem prvenstvu v podvodni orientaciji 1986 disciplina vidni orientirji posamično
  • bronasta medalja na evropskem prvenstvu v podvodni Orientaciji 1986 v ekipni disciplini
  • tretje mesto v skupnem seštevku Evropskega pokala v podvodni orientaciji 1987 posamično
  • 11 naslovov prvaka Jugoslavije v posamičnih disciplinah podvodne orientacije
  • prvo mesto na ekipnem prvenstvu Jugoslavije v podvodnem ribolovu
  • prvo mesto na posamičnem tekmovanju za prvenstvo Jugoslavije v podvodnem ribolovu
  • 2 X četrto mesto na mednarodnem Novoletnem pokalu mest v podvodnem ribolovu na Malem Lošinju
  • drugo mesto na mednarodnem Pokalu Kočevar Lazarič v podvodnem ribolovu v Puli
  • 3 X slovenski prvak v podvodnem ribolovu