Potapljaški tečaj

za kategorijo cmas potapljac p1*

Program potapljaškega tečaja je sestavljen tako, da zagotavlja vsakomur, ki ga opravi, potrebno znanje za varno potapljanje. V okviru tega potapljaškega tečaja vam nudimo celo več znanja, kot je zahtevano po pravilniku CMAS in to z enim samim ciljem – večja varnost pri potapljanju. Potapljaški tečaj je razdeljen na dva dela (teoretični in praktični), sledi pa jima praktični izpit.

Teoretični del

En teden, po dve večerni uri vsak dan. Termin po dogovoru.

Praktični del vaje v bazenu

Za praktični del potapljasškega tečaja je zaželjeno, da imajo tečajniki lastno ABC opremo (maska, plavuti, dihalka), priporočljiva pa je tudi potapljaška obleka. Jeklenke, regulatorje, kompenzatorje plovnosti, polnjenje jeklenk in po potrebi tudi ABC opremo priskrbimo mi. Na voljo je izključno najkvalitetnejša SCUBAPRO oprema. Termin potapljaškega tečaja določimo po dogovoru.

Praktični izpit

Sobota: Privajanje na morsko okolje in praktične vaje v morju Fiesa (v ceno potaplaškega tečaja je po potrebi zajeta izposoja pot. obleke)
Nedelja: Praktični izpit potapljanja v Fiesi

Diploma

Vsi tečajniki, ki bodo uspešno opravili teoretični in praktični potapljaški izpit, bodo dobili diplomo za kategorijo POTAPLJAČ*, mednarodno izkaznico CMAS za navedeno kategorijo in potapljaški karnet za evidenco potopov.

Na potapljaški tečaj se lahko prijavijo tudi tečajniki, ki so že člani kakšnega društva, včlanjenega v Slovensko potapljaško zvezo.

Pomembne omejitve

Ker se lahko varno potaplja le primerno zdrav potapljač, priporočamo, da tečajniki opravijo zdravniški pregled, ki ga bomo na vašo željo organizirali mi.

  • Potapljač* se lahko potaplja z drugim že izkušenim Potapljačem* do globine 10m
  • Do maksimalne globine 15m se lahko potaplja v spremstvu Potapljača** ali Potapljača***
  • V idealnih pogojih z odlično vidljivostjo pa se v spremstvu Potapljača**** ali inštruktorja lahko potaplja do maksimalne globine 20m
  • Navedene omejitve izvirajo iz dolgoletnih izkušenj na področju vzgoje potapljačev in so predpisane s strani CMAS-a
  • Vsako preseganje navedenih omejitev je NEVARNO!

Termin

Pričetek naslednjega potapljaškega tečaja je objavljen v glavi spletne strani. Urnik tečaja po dogovoru.

Vodja tečaja

TOMAŽ FAVAI CMAS (inštruktor M***), eden najuspešnejših slovenskih podvodnih športnikov, ki ima že 30 let izkušenj z vzgojo potapljačev.

Cena

V ceno potapljaškega tečaja je zajeta članarina SPZ. Člani SPZ prejemajo brezplačno časopis Potapljač, so nezgodno zavarovani in imajo 10% popust pri gotovinskem nakupu potapljaške opreme pri sponzorjih SPZ.

Prijava

Na potapljaški tečaj se lahko prijavite:

  • vsak dan od 10. do 18. ure v trgovini SCUBACENTER Brnčičeva 13, Ljubljana, 01/563-21-77
  • na gsm 041/676-279 (Tomaž Favai) ali 040/584-584 (Klemen Kolar)
  • ali pa z izpolnitvijo spletne prijavnice